گیاه درمانی و طب سنتی
این وبلاگ به روز رسانی میشود... 
قالب وبلاگ
٤ اسفند ۱۳۸۸ :: ۱۱:٠٩ ‎ب.ظ ::  نويسنده : ف.ع

کلیات گیاه شناسی

کدو گیاهی است یکساله و خزنده که برگهای آن بشکل قلب و پهن و پوشیده از کرک ریز می باشد . گلهای آن زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روی یک پایه قرار دارد . ریشه آن باریک و بلند ، کمی شیرین و خوردن جوشانده آن مستی آور است . کدو انواع مختلف دارد مانند کدوی حلوایی ، کدوی تنبل یا کدوی زرد  ،کدوی خورشی یا کدوی سبز .

نوعی از کدوی حلوایی در کانادا و آمریکا و بعضی نقاط دنیا می روید که بسیار بزرگ می شود و گاهی وزن آن تا 60 کیلوگرم نیز می رسد . در آمریکا و کانادا این کدوها را برای شب هالوین بکار میبرند. 

ترکیبات شیمیایی:

در یکصد گرم کدو مواد زیرا را می توان یافت :

                                       کدو حلوائی                                  کدو سبز

کالری                              18                                                   18

آب                                  91 گرم                                             94 گرم

پروتئین                            1 گرم                                               1/1 گرم

چربی                             0/1 گرم                                             0/1 گرم

نشاسته                         5/4 گرم                                            3/6 گرم

کلسیم                       21 میلی گرم                                       28 میلی گرم

فسفر                         45 میلی گرم                                      0 3 میلی گرم

آهن                           0/8 میلی گرم                                     0/5 میلی گرم

پتاسیم                      24 میلی گرم                                       2/2 میلی گرم

ویتامین آ                      1600 واحد                                         400 واحد

ویتامین ب 1               0/5 میلی گرم                                    0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2               0/11 میلی گرم                                 0/09 میلی گرم

ویتامین ب3                0/6 میلی گرم                                  1 میلی گرم

ویتامین ث                9 میلی گرم                                      20 میلی گرم

در صد گرم تخم کدو مواد زیر موجود است :

آب                        94 گرم

پروتئین                  1/1 گرم

چربی                   0/1 گرم

نشاسته              3/6 گرم

کلسیم               28 میلی گرم

فسفر                30 میلی گرم

آهن                  0/4 میلی گرم

پتاسیم              2/2 میلی گرم

ویتامین آ            400 واحد

ویتامین ب 1       0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2       0/09 میلی گرم

ویتامین ب 3      1 میلی گرم

ویتامین ث          22 میلی گرم

خواص داروئی:

خواص کدو و تخم کدو :

کدو از لحاظ طب قدیم ایران سرد  و تر یعنی خنک کننده و مرطوب کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می کند . کدو هم مانند بادمجان  چون دارای کالری است بنابراین مهمترین غذا برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند .

1)تخم کدوی خام اثر دفع کرم روده دارد و چون سمی نیست اطفال نیز می توانند از آن استفاده کنند . برای این منظور باید مقدار 50 گرم تخم کدو را پودر کرده و با عسل مخلوط نموده و مصرف کنید و باید بعد از چهار ساعت یک مسهل مانند روغن کرچک بخورید که کرمها را دفع کند .

2)کدو اثر ملین ، مدر و رفع یبوست و رفع سوء هاضمه را دارد.

3)به اشخاصی که تب دارند کدو می دهند تب را پائین می آورد.

4)کدو برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای خوبی است.

5)کدو خونساز است و برای استفاده از این خاصیت کدو باید آنرا همراه با آب غوره و یا سرکه در روغن زیتون پخت و مصرف نمود.

6)برای رفع دندان درد آب کدو قرقره کنید.

7)برای درمان گوش درد چند قطره آب کدو در گوش بچکانید.

8)برای برطرف کردن التهاب معده ، کبد و کلیه کدوی پخته را روی این اعضاء بگذارید.

9)پوست کدو را خشک کنید خوردن آن درمان بواسیر و خونریزی معده  و روده است.

10)تخم کدو درمان کنننده سرفه و برطرف کننده اخلاط خون است.

11)برای زخم روده ها و مثانه و سوزش مجرای ادرار تخم کدو مصرف کنید.

12)روغن تخم کدو برای رفع تب و دل پیچه مفید است.

13)کدو و تخم کدو هر دو برای پیشگیری سرطان مفید می باشند.

14)تخم کدو علاج کننده سرطان پروستات و برطرف کننده ورم پروستات می باشد در مردان بالاتر از سن چهل معمولا غده پروستات شروع به بزرگ شدن می کند و بنابراین این اشخاص باید چند روز در هفته کدو حلوایی یا تخم کدو بخورند .

15)کدو و تخم کدو در پیشگیری سرطان ریه بسیار موثر است و اشخاص سیگاری و حتی آنهائیکه با این  اشخاص زندگی می کنند و باصطلاح سیگاری دست دوم هستند برای اینکه مریض نشوند باید از کدو استفاده کنند .

مضرات :

همانطور که گفته شد کدو سرد است و در خوردن کدو در مناطق حاره و گرم سیر بسیار مفید است و بدن را سالم نگاه می دارد .

کدو برای کسانیکه طبع سرد دارند و یا در مناطق سردسیر زندگی می کنند خوب نیست زیرا ایجاد نفخ وسنگینی و درد معده می کنند .و بنابراین اشخاص اگر بخواهند کدو بخورند حتما باید آنرا با ادویه های گرم مانند خردل و سیر و فلفل و نعناع بخورند .



موضوع مطلب : گیاهان دارویی- ک
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

ایران منبع سرشاری است از گونه های مختلف گیاهان دارویی که در نقاط مختلف ایران به صورت خودرو رشد میکنند. از بین حدود سه هزار گونه گیاه دارویی که در دنیا شناخته شده حدود صد و چهل گونه خاص ایران است. در حال حاضر طب گیاهی و سنتی در غرب طرفداران بیشتری دارد، چنانکه هشتاد درصد مردم آلمان از هومیوپاتی و داروهای گیاهی استفاده میکنند و خانواده سلطنتی انگلستان بیش از یک قرن است که توسط اطبای هومیوپات درمان میشوند. همچنین داروهای گیاهی در کشورهایی چون آمریکا و فرانسه روز به روز طرفداران بیشتری پیدا میکند. امیدواریم این فرهنگ گمشده هر چه زودتر جای از دست رفته خود را بین مردم ما پیدا کند و شاهد باشیم که روز به روز مردم به طب سنتی و داروهای گیاهی اقبال بیشتری نشان دهند............ منابع: گیاهان دارویی و گیاه درمانی اثر محمد حسین صالحی سورمقی، سایت ایر طب، و سایتهای مرتبط
نويسندگان
صفحات اختصاصی
موضوعات وب
آرشيو مطالب
امکانات وب
خريد و فروش
رايگان اجناس
نو و دست دوم
Image by Cool Text: Logo and Button Generator - Create Your Own Logo Cool Text: Logo and Graphics Generator Future Google PR for giah-darmani.persianblog.ir - 2.00