گیاه درمانی و طب سنتی
این وبلاگ به روز رسانی میشود... 
قالب وبلاگ
۱٠ اسفند ۱۳۸۸ :: ٦:٤۳ ‎ب.ظ ::  نويسنده : ف.ع

گیاه شناسی

کرفس گیاهی است با نام علمی Apium graveolens و ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد.

کرفس سلطان سبزی‌هاست و تمام بخش‌های این گیاه مفید و شفابخش است.

مواد معدنی

کرفس دارای مواد معدنی منیزیوم و پتاسیم می‌باشد که برای آرامش اعصاب و

بیماریهای روحی نظیر (Vertigo) مفید می‌باشند. کرفس همچنین دارای مقدار زیادی

ویتامینهای K و C می‌باشد که آنتی اکسیدان بوده، موجب کاهش تورم سلولهای بدن،

سم زدایی و مبارزه با روماتیسم و بیماریهای سرطانی می‌گردند.

کرفس از معدود گیاهانی است که می‌توان آن را همزمان با میوه ها و گیاهان دیگر مصرف

کرد و باعث مشکل هضم نمی‌گردد .

خواص کرفس

١) کرفس را با آب انگور و سیب برای درمان روماتیسم میل کنید.

٢) کرفس را با زنجبیل میل کنید تا میگرن و سردرد را درمان کنید.

٣) خوردن کرفس و لیمو ترش سرما خوردگی و قند بالای خون را درمان میکند.

کرفس مقدار کمی کالری ولی مقدار زیادی فیبر (الیاف غذایی) دارد که اگرچه هضم کامل

آنرا سخت می‌کند، اما آن را از معدود غذاهایی می‌کند که کالری منفی دارند و باعث

کمبود اشتها و کاهش وزن می‌شوند. کرفس و یا تخم کرفس هم عضلات را منبسط

می‌کنند (مانند عضلات جداره رگها) و هم مدر می‌باشند و به این واسطه متخصصین

تغذیه بر این عقیده اند که کرفس بهترین ماده غذایی برای مبارزه با مشکلات کلیه و

مثانه، نظیر عفونت مجاری ادرار، نقرص (اسید اوریک بالا)، سنگ کلیه و همچنین فشار

خون بالا می‌باشد.

کرفس بهترین ماده غذایی برای برطرف کردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از

طریق ضدعفونی مجاری ادراری است،همچنین وجود روغن‌های فرار در کرفس علاوه بر

ایجاد عطر خوشایند این گیاه،باعث گشاد شدن مجاری کلیه می‌شوند و دفع اسید

اوریک را تسهیل می‌کند.

تجربه نشان داده است که کرفس و غذاهای حاوی آن بوی بد دهان را از بین می‌برد که

احتمالاً به دلیل ترکیب موادی که در معده تولید می‌شوند با مواد معطر کرفس است.این

گیاه حاوی ویتامین (ث) زیادی است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثه ها کمک

کرده و از بروز بیماری اسکوربوت پیشگیری می‌کند.مصرف کرفس همچنین به افراد کم

خون، توصیه می‌شود.

اسیدهای چرب فرار موجود در این گیاه،محرک اشتهاست.

پتاسیم موجود در کرفس علاوه بر تحریک ادرار باعث کاهش فشار خون می‌شود و به

همراه گوگرد موجود در آن بیش از همه برای بیماران مبتلا به نقرس و افرادی که از

دردهای مفصلی و روماتیسم رنج می برند، توصیه می‌شود.

این گیاه دارای خاصیت ضدمیکروبی است و در بهبود آسم و سرماخوردگی‌های ریوی

مناسب است.آب کرفس به صورت غرغره برای رفع گلو دردهای خشک به دلیل خاصیت

ضدعفونی کننده اش مفید است. همچنین آلودگی میکروبی ضعیف در روده نیز در اثر

تریپین آن از بین می‌رود.

این گیاه حاوی درصد بالایی فیبر است، بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار می‌آید و

مصرف برگ و ساقه های کرفس در مورد کسانی که از ناراحتی های گوارشی نظیر

یبوست رنج می‌برند بسیار نافع است.

کرفس همچنین ضد نفخ است و تب را پایین می‌آورد.مصرف آن به خصوص به افراد درگیر

با بیماریهای قلب و عروق و بالا بودن چربی‌های خون بسیار توصیه می‌شود،این گیاه از

تصلب شرائین جلوگیری می‌کند.

ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک موجود در آن به همراه منیزیوم و کلسیم اثر مثبتی در

تقویت ماهیچه ها داشته و دارای اثرات شگرف در آرامش روانی است.

نقش بسیار موثر دیگر این گیاه، تاثیر آن در کاهش وزن است؛به حدی که افرادی که از 1

لیوان عصاره کرفس به همراه لیموترش به شکل هر روزه یا یک روز در میان در زمان

استفاده از رژیم‌های کاهش وزن، بهره برده‌اند، یک تا دو کیلوگرم کاهش وزن علاوه بر

میزان عادی داشته اند.

در برخی از متون به اثرات مثبت کرفس در تقویت نیروی جنسی مردان اشاره شده

است، البته این موضوع تاکنون به اثبات نرسیده است.

این گیاه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان از سوی محققین آمریکایی به

عنوان یکی از ده ماده غذایی که می تواند با سرطان مقابله کند، نام برده شده

است.همچنین مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ کلیه و سنگ های مجاری

ادراری توصیه می‌شود.

جوشانده این گیاه،گرفتگی صدا را درمان می‌کند و برای سرمازدگی مفید است.این گیاه

حاوی فسفر بوده و در تقویت حافظه و ازدیاد هوش کارآمد است.در نسخ قدیمی به نقش

افزایش دهنده شیر مادر، توسط این گیاه اشاره شده است.

تخم کرفس نیز دارای خواص مفید بی شماری است.تخم این گیاه حاوی کلسیم بالاست

که نقش مهمی در کاهش فشار خون ایفا میکند.

این تخم ادرارآور بوده و یکی از بهترین داروها برای پاک کردن اسید اوریک در بدن است.از

این رو برای درمان نقرس و آرتروز و روماتیسم مناسب است.انواع کوهی این گیاه علاوه

بر خاصیت ضددرد و التهاب،اثر کاهنده ای بر ترشح اسیدهای معده دارد.دانشمندان

دریافته اند که مصرف گیاه کرفس کوهی ترشح اسید معده را کاهش می دهد و توصیه

می‌کنند که افرادی که از ترشح زیاد اسید معده رنج می‌برند و به اصطلاح به زخم معده

دچار هستند با وجودی که منع مصرف سبزیجات خام وجود دارد،به مصرف کرفس کوهی

بپردازند. همچنین یکی از پزشکان به نام لئونس کارلیه (LEOCE CARLIER) برای درمان

سرمازدگی،پاشویه و حمام گرم کرفس را تجویز و توصیه می‌کند.

 موارد منع مصرف:
دانه کرفس در مواردی موجب سقط جنین می شود و به همین دلیل در دوران بارداری منع مصرف دارد.
خوردن کرفس برای بیماران مبتلا به صرع نیز مضر است زیرا حملات آنها را تحریک می‌کند. همچنین در افرادی که به ورم کلیه مبتلا هستند،منع مصرف دارد.


موضوع مطلب : گیاهان دارویی- ک
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

ایران منبع سرشاری است از گونه های مختلف گیاهان دارویی که در نقاط مختلف ایران به صورت خودرو رشد میکنند. از بین حدود سه هزار گونه گیاه دارویی که در دنیا شناخته شده حدود صد و چهل گونه خاص ایران است. در حال حاضر طب گیاهی و سنتی در غرب طرفداران بیشتری دارد، چنانکه هشتاد درصد مردم آلمان از هومیوپاتی و داروهای گیاهی استفاده میکنند و خانواده سلطنتی انگلستان بیش از یک قرن است که توسط اطبای هومیوپات درمان میشوند. همچنین داروهای گیاهی در کشورهایی چون آمریکا و فرانسه روز به روز طرفداران بیشتری پیدا میکند. امیدواریم این فرهنگ گمشده هر چه زودتر جای از دست رفته خود را بین مردم ما پیدا کند و شاهد باشیم که روز به روز مردم به طب سنتی و داروهای گیاهی اقبال بیشتری نشان دهند............ منابع: گیاهان دارویی و گیاه درمانی اثر محمد حسین صالحی سورمقی، سایت ایر طب، و سایتهای مرتبط
نويسندگان
صفحات اختصاصی
موضوعات وب
آرشيو مطالب
امکانات وب
خريد و فروش
رايگان اجناس
نو و دست دوم
Image by Cool Text: Logo and Button Generator - Create Your Own Logo Cool Text: Logo and Graphics Generator Future Google PR for giah-darmani.persianblog.ir - 2.00