گلابی

کلیات گیاه شناسی

گلابی درختی است که بلندی آن به حدود 10 متر می رسد و بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی می روید . این درخت بومی مناطق جنوبی دریای خزر می باشد .

ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه دار می باشد. گلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است . میوه درخت گلابی مخروطی شکل ، گوشتدار ، شیرین و یا ترش و شیرین است. از تمام قسمتهای گلابی مانند برگهای جوان ،‌پوست وساقه میوه آن استفاده طبی بعمل می آید .

ترکیبات شیمیایی:

برگهای جوان درخت گلابی دارای موادی مانند تانن ، گلوکزید و هیداروکسنون می باشد . برگهای خشک درخت گلابی دارای اسید اورسولیک است. دانه گلابی دارای ماده ای بنام آمیگدالین و مقداری روغن می باشد .

در یک صد گرم گلابی مواد زیر موجود است:

انرژی                     55 کالری

آب                         83 گرم

مواد نشاسته ای      12 گرم

پروتئین                    0/6گرم

کلسیم                   10 میلی گرم

فسفر                     12 میلی گرم

آهن                       0/3 میلی گرم

ویتامین آ                 20 واحد

ویتامین ب 1             0/2 میلی گرم

ویتامین ب 2             0/4 میلی گرم

ویتامین ب 3              0/1 میلی گرم

ویتامین ث                 0/3 میلی گرم

 خواص میوه گلابی

گلابی از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.

1)گلابی سنگ مجاری ادرار را دفع می کند.

2)آرام بخش و تب بر است .

3)در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است.

4)مقوی بدن است .

5)تشنگی را برطرف می کند.

6)سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می کند.

7)چون قند گلابی (لوز ) است بنابراین آنهایی که مبتلا به مرض قند هستند می توانند از آن استفاده کنند و برای آنها مضر نیست.

8)برای دفع سموم بدن بسیار موثر است .

9)برای پائین آوردن فشار خون باید مدت چند روز فقط گلابی مصرف کنید و غذای دیگر نخورید . البته این رژیم باید تحت نظر دکتر انجام گیرد و با اجازه پزشک متخصص باشد.

خواص دیگر قسمت های درخت گلابی

برگ وشکوفه درخت گلابی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

1-شکوفه درخت گلابی مقوی معده است و خونریزی و اسهال را بند می آورد.

2-در مورد ورم چشم از ضماد شکوفه گلابی استفاده کنید.

3-تخم گلابی ضد کرم معده و روده است.

4-دم کرده برگ گلابی برای رفع اسهال مفید است.

5-برای دفع سنگ کلیه 50 گرم برگ گلابی را با 50 گرم پوست سیب در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت 20 دقیقه دم کنید و آنرا بتدریج بنوشید.

6-برای شستشوی زخم ها 50 گرم پوست ساقه درخت گلابی را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید چند دقیقه بجوشد و سپس آنرا کم کم بنوشید.

مضرات :

اسراف در خوردن گلابی برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده ضعیف دارند موجب نفخ معده می شود و اینگونه اشخاص باید آنرا با مربای زنجبیل بخورند.

/ 0 نظر / 96 بازدید